2009. január 18., vasárnap

Honnan hová.

Rég nem írtam a blogra. Ennek több oka is van. Nem nagyon volt miről, nem is volt kedvem, sőt, elég elképzelhetetlen, de időm se volt rá! Hát ez van. Na de majd most.
Szóval gondoltam összefoglalom eddig milyen felszerelésem volt, és milyen van most.
Szóval ezzel a géppel indultam:

Szép kis kompakt, de mondhatjuk hogy hamar kinőttem, mivel jelentkeztem partyfotósnak, és összejött a dolog, ezért elhatároztam, hogy veszek egy komolyabb gépet. A pénz szűke miatt, és a tanácsok hatására, egy Nikon D40-et vettem 18-55ös kitobjektívvel. Egyáltalán nem bántam meg. Több mint 6000 kép született vele. Nagyon jó gép, még most is nagyon tetszik...

Ezután jöttem rá, hogy dejó lenne nekem egy SB 600as vaku, hiszen sokkal jobb képek születhetnek, ha meghatározhatom, hogy honnan jöjjön a fény az emberek arcára...
Így lett meg karácsonyra az SB 600as vakum...

De mivel nem tudtam a seggemen maradni, és egyre jobban elkezdtem szemezgetni pár objektívvel (50mm f1.8, sigma 10-20mm f4-5.6, nikon 80-200 f2.8), és egyre jobban érdekel a modellfotózás, amihez elengedhetetlen egy olyan gép, amiben van beépített AF motor, és esetleg tud CLS-en (creative lightning system), tehát kábel nélkül vezérelni vakut, ezért nagy sürgés forgás, 3 heti idegeskedés, görcsölés után, sikerült szereznem egy nagyon jó állapotban lévő D80-as vázat, a d40-es váz eladásával...


Szóval most az a helyzet, hogy egy D80as boldog tulajdonosa vagyok, örülök neki mint majom a farkának. Nagyon tetszik a külön lcd kijelző, ami által sokkal könyebb állítani a gépet, mint a D40-en hátsó kijelzőn menü-be-ki lépkedésével volt.
Meg nagyobb, nehezebb, jobb fogni, és hát azért ez már mégiscsak inkább egy profibb DSLR mint a d40. Már kellett ez a váltás. Sokkal olcsóbban tudok venni objektíveket (50mm afs f1.4 100.000forint, 50mm af f1.8 37.000 ft) + van benne CLS ami nekem most jó (attól függetlenül hogy kb. 10.000 forintért lehet venni rádiós kioldót).
Az elkövetkezendőkben egy 50mm f1.8-as objektívre fáj a fogam, és egy portrémarkolatra.
Aztán majd meglátjuk hogy alakul a dolog, és ha jól alakul, akkor reméljük minél hamarabb boldog tulajdonosa leszek egy 80-200 f2.8as nikon obinak. Hajj, szép álom :)
Egyébként a képeket mind én csináltam (mondjuk meg is látszik.. :D). Ja igen, a 2. és a 4. kép a kompakt géppel készült, szóval bocs a minőségért.
Kicsit hosszú lett, meg késő is van, ennyi elég is, azthiszem mindent elmondtam amit akartam. Jóéjt :)