2009. január 6., kedd

Nikon 50mm F1.4 - Sigma 10-20mm F4-5.6

Gondoltam egyet, és elmentem kipróbálni ezt a két kis játékszert.
Sajnos nem tudok se képpel szolgálni, se egy átfogó tesztet nem írok most, egyrész azért mert nincs kedvem, másrészt mert azért annyira behatóan nem tudtam szemügyre venni ezt a két objektívet, de azért kialakult egy vélemény bennem, amit most meg is osztok veletek.
Nikon 50mm F1.4 AF-S:
Hát kicsit meglepődtem hogy néz ki az objektív, de azért feltekertem a gépre... Csak jót olvastam róla... rossz nem lehet! Hát nem is :)
Sajnos eddig csak huzamosabb ideig csak a kitobjektív volt a gépemen, ami ugye f3,5-ről indul (de azt is csak 18mm en tudja) úgyhogy az első dolog az volt, hogy kipróbálom f1.4-en meg f2.8on hogy lássam milyen is az. Annyira nem értek hozzá, de azért azt letudtam szűrni, hogy egy nagyon jó objektív, meg azt is, hogy f1.4-en nem nagyon fogom használni :) A beépített af motor nagyon halkan végzi a dolgát, pontos, és egész gyors. Panasz nincs rá :)
Egyszóval tetszik, tuti beszerzem. Egyedül az volt a furcsa hogy FIX obi nem ZOOM, de hát majd megszokja az ember.

Sigma 10-20mm F4-5.6 HSM
Ami elsőre feltünt, az az, hogy nagy. Szerintem. Nagyon masszív felépítésű, szép, precízen kidolgozott. Ami nagyon tetszett (a nagy látószögön kívül, mert az kurvára) az a fókuszmotor. Amikor először lenyomtam félig a gombot, kicsit meg is ilyedtem, mert azthittem kiakar esni a kezemből.. persze nem esett ki (szép baleset lett volna, meg főleg drága) de azért furcsa volt. Nagyon erős motor van benne, nagyon gyors, és pontos is. Ez is nagyon tetszik.

Valószínűleg, amint lesz pénzem, mind a két objektívet beszerzem. Beleszerettem a nagylátószögbe :)

2009. január 5., hétfő

FotósTábor

Idézek Bagyu blogjáról :)

"Tiszteletem. Reklám következik.

Fotós tábort hírdetünk létszám maximalizálva. 8 fő. Akit érdekel, még most jelezze, hisz már elkelt a fele hely :)))

Szállás mesés tájon, Szlovákiában egy 8 fős aparmantban.

2 kocsival mennénk, Budapesten lenne egy fix találka, ahova mindenkinek egyéni az oda jutás onnan pedig irány a szállás.
A tervezett dolgok, valószínű 30.000ből ki jön minden ebbe benne van az étkezés (reggeli, vacsora) szállás, modell, benzin.

Szombaton indulnánk ismerkedési est, stb...

Hétfőn lenne egy természet fotózos túra ekkor legalább összekovácsólodna a banda, és mivel ez a ház a hegyekben van, hát garantált a szép kép:)

Második nap, portré & divat fotóznánk egy modellel, a szabadban.

Szerdai napon egy akt fotózás, viszont a miensége kérdéses, hogy studioba e vagy szabadba. A kérdés azon áll, hogy csütörtökre nincs program egyenlőre, ha nem is lesz akkor külön szedjük, és akkor studio technika lenne csütön, modellel persze, szerdán meg csak akt.

Pénteken egy búcsú túra és haza út. Valahogy így képzeltük el...

Látszik, hogy a szervezés még nem 100%-os ám így is ennyire előre sok a biztos pont.

E-mailben, vagy itt várom a jelentkezéseket. Esetleg ha bővebb info kell, akkor is nyugodtan kereshettek.

update: Időpontot kihagytam, tehát augusztus hónap valamely hetében :)

update2: http://www.hotel-bartoska.sk/index.php a szállás címe, illetve a mailom bagyu@citromail.hu vagy ha valakinek szimpatikusabb akkor msn: bagyuka@hotmail.com"